Cere oferta pret

Detalii contact

Nume
Companie
E-mail
Telefon
Cum doriti sa fiti contactat?
Telefon
E-mail

Detalii proiect

Tip proiect
Detalii proiect
Scopul proiectului
Proiecte/site-uri similare
Daca aveti o descriere va invitam sa o atasati
docx, pdf, txt, xls, xlsx, gif, jpg, png max 3Mb

Trimite cererea

Buget alocat
Cum ati aflat de noi?

Nu doresc sa primesc newsletter
Va rugam introduceti codul

Elemente de baza in web design

Cele sase elemente de baza ale unui bun design web, sunt:

Simplitatea design-ului

Simplitatea este cel mai important principiu cand vine vorba de web design. La urma urmei www-ul vrea sa faca lucrurile mai simple iar informatia mai accesibila publicului. Vizitatorii nu se vor zbatea prea tare ca sa ajunga la continutul site-ului tau. Pe cat posibil incearca sa folosesti “regula celor trei click-uri”, adica nici o informatie nu trebuie sa fie mai departe de trei click-uri. Ascunzand informatia dupa meniuri peste meniuri nu faci decat sa iti frustrezi vizitatorii sau sa ii obligi sa se mute la altceva (click, click, click, click, click, las-o balta).

Balansul vizual

Fiecare element de web design (poze, text, spatii albe) are o influenta optica. In lucrarile tiparite asta se cheama densitate de cerneala. Pentru a crea o balanta de la inceput la sfarsit trebuie ca orice pagina web sa aiba o sectiune header and footer; asta creeaza repere viziuale site-ului tau si il face mai usor de navigat. Nuanta coloristica ar trebui sa fie aceeasi. De asemenea, nu subestima valoarea spatiilor albe. Multi designeri neexperimentati simt nevoia sa umple fiecare pixel cu informatie, iar asta nu este cea mai buna metoda de comunicare.

Proportia design-ului

Din anume motive ochiul uman tinde sa fravorizeze raporturi diferite de unu intre lungime si latime. Este mai placut ochiului un dreptunghi intr-o proportie de ½ decat un patrat perfect.

Contrastul design-ului

Contrastul este foarte simplu de explicat; daca tipi de la inceput, publicul va inceta sa te asculte, dar daca soptesti si dintr-o data tipi din adancul plamanilor, fi sigur ca vei atage atentia cuiva. O alta greseala este crearea documentelor cu text foarte dens ingnorand includerea de spatii albe; asta face ca cititorii sa vada un zid de gri. Inca un sfat ar fi sa evitati folosirea unui singur tip de “tratament” pentru textul vostru. De exemplu: folositi fie bold fie italics dar nu impreuna.

Cursivitatea design-ului

Vizitatorii obisnuiesc mai intai sa scaneze rapid pagina si abia apoi sa citeasca. Primele priviri ajung pe formele neobisnuite apoi incep sa analizeze textul. O pagina web buna conduce vizitatorul in punctul dorit.

Armonia design-ului

Site-ul tau ar trebui sa fie armonios, cu alte cuvinte, paginilor tale trebuie sa le stea bine impreauna, sa arate ca apartin unele de altele. Poti face asta pastrand aceleasi elemente si aproximativ aceeasi structura pe fiecare pagina din site.